onsdag 10 november 2010

container skatterna

Förutom det fina lapptäckena hittade vi massa spännande saker i containern. Undrar så vad som ligger på botten, vi kom bara åt det som låg överst. Vissa saker visste vi inte var det var men med hjälp av google kunde vi luska ut det. Troligtvis var den gamle mannen urmakare.

Translation: Container TreasuresUnruhwellen-lådorna innehåller balansaxlar som används i urverk för att ticktacket ska få den rätta hastigheten. Balansaxeln är den delen som är den viktigaste och känsligaste i ett fickur eller armbandsur fick jag veta efter att ha mailat en urmakare.


Detta är en antik Pigeon Race-klocka för brevduvetävlingar. För att veta att duvan kommer hem till boet/hemmet på en viss tid från utsläppsplatsen har duvan en kapsel om foten med starnummer. Den släpper man ner i klockan i en lucka på ovansidan när duvan kommit hem och tiden stämplas på ett papper inne i klockan. Sedan ”checkar” man in sin klocka till tävlingsledningen.


Lampan lyser om man kopplar in den trots att den legat ute i regn...Med hjälp av Andreas bror Rikard hoppas vi att radion kan förvandlas till en dockningsstation till iphonen. Se hans egen här!
2 fina stolar..Men vågar man ha kvar den gamla stoppningen. Vill inte behöva ringa Anticimex sen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar