söndag 1 maj 2016

Valborg

Valborg kom och gick. En fin dag och kväll full av liv, barn, prat och god mat. Känner mig alltid som hemma hos Malin och Fredrik i deras lilla hus där det finns mycket hjärte-och-stjärterum. På kvällen åkte jag och Malin mot stan tillsammans med Lillo och Petter och tog en promenad sista biten med sikte mot stranden i Landskrona. Jag missade den traditionsenliga duellen mellan vintergreven och sommargreven, så närsom på 30 sekunder. Tror det var för att vi insöp kvällen och ljuset och stannade för att fotografera det sagolika trädet på vägen dit som fördröjde oss. Vårtecken vilket som och säkert inte sista Valborgskvällen här.


Madonnas hälsning till Fredrik inramat ovanför skrivbordet måste jag fråga om nästa gång vi ses.. Stolen, den vill jag också prata om!

post-ostbricka med barn

Jag hade med mig ett par sneakers till Fredrik, mina favoriter från Tretorn.

Hos Ella hittar man alltid små stilleben. En tolvåring som redan nu vet att hon ska jobba med inredning. Ingen som kommer tvivla på hennes förmåga direkt.Ella är nog den som har mest av mina illustrationer i ett och samma rum! Älsk på det.
Här hänger även fina print från bland andra Mymalina och Jollygood Fellow.Instagram-moment

foto: @lite_ella
Buketten från Skumpa och Spalje som Malin köpte lite på övertid. Men butiken höll öppet några extra minuter för hennes skull.
Fredrik & Ella
Jag blev bjuden på en sån här tårta av en kollega på jobbet och sen bakade vi en i fredags, lördags och idag! Jag har använt det här receptet på kakan. Grädden 2-3dl är blandat med 2-3msk lemoncurd och sen garnerad med bär och riven vit choklad. Grädden som blir över serveras bredvid!


foto: @malinwikerberg
Vi träffade fina Elin på stranden, ja hela Landskrona var nog där.

4 kommentarer:

 1. Hej! Tårtan ser fantastisk god ut! recept?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är så himla god! Har lagt in länk under bilden med tårtan nu! :-)

   Radera
 2. Stort tack för recept och underbar blogg!

  SvaraRadera
 3. Vilket fint inlägg och tack för en härlig blogg kram Helena

  SvaraRadera