fredag 6 maj 2016

Paper flowers

Igår åkte Lillo och jag på en roadtrip till Tisvildeleje, hade inte en aning om vart det låg förrän jag såg ett inlägg på Instagram om en kommande workshop där. Det visade sig vara en riktig liten idyll, som ligger längst Nordsjällands kuststräcka efter Gilleje, bara bilresan dit var så fin bland lövskogar och blommande rapsfält. Vi kom några minuter försent men hälsades välkommen av huvudpersonen Rie Elise Larsen, designer och papperskonstnär. Det var Sidsel Zachariassen som lånat ut sitt underbara hus för workshopen där hon även har en inredningsbutik. Jag älskar den danska stilen! Nu vill jag ha grönblått tak och mönstrat kakel på golvet. Och drömmer lite i smyg om att flytta till Danmark. Så glad att jag fick träffa Caroline igen, vi möttes i Malmö på Frukostfolket och började följa varandra på Instagram. Hon bor i Köpenhamn sen många år tillbaka och jag längtar tills jag får hälsa på henne där. Hon bor dessutom i min favoritstadsdel Frederiksberg. Tillsammans gjorde vi blommor på löpande band, Lillo valde att stämpla sina blå kronblad med bläck i olika nyanser. Hon har alltid vågat göra på sitt sätt och jag lär mig och inspireras av henne. Det blir så tydligt i såna här sammanhang när man själv följer instruktioner till punkt och pricka medan hon vågar testa något helt nytt och skapar en blomma inte lik någon annan som sen visar sig vara den finaste. Precis som henne själv.
Sidsel och Rie
I trädgården ligger ett litet hus som man kan hyra, med ett sovrum och sovloft. Läs mer här.Innan vi åkte hem köpte vi med oss kaffe och dricka. Hade vi inte haft så bråttom hem hade vi stannat längre.
4 kommentarer:

 1. Så fin post!! Härlig sista bild med bilen:-) Stor kram, Caroline

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en fantastisk dag! Kram

   Radera
 2. Åh jag älskar Tidsvidleje! Vi brukar bo på det mysiga och enkla pensionatet. Inte det dyra lyxiga Helenekilde utan det i byn. Minns inte namn just nu....Rekommenderas varmt dock! Och fint inlägg! Kram till dig Johanna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra tips, blev så himla sugen på att ta med resten av familjen och komma tillbaka! Kram

   Radera