torsdag 19 maj 2016

Roadrip

I tisdags morse ställde jag in GPS:en på Ulricehamn och Sandberg Tapeter. Det blev en bilresa genom flera vårgröna län. Ibland är det skönt att köra långt, lyssna på dokumentärer, njuta av skogarna som sveper förbi och så hinner man ringa några samtal utan stress men framför allt tänker jag mycket. Hade ett bra inre snack med mig själv. Kan snurra in mig i negativa tankar ibland, tror det kan höra till när man är ett kreativt väsen. Tvivlet i kombination med drivet liksom.

Besöket på Sandberg var så himla lyckat och fint och jag längtar så tills jag kan dela allt spännande vi har på gång tillsammans. Visst är tapetvalsarna nedan som konstverk i sig. Tack Hanna, Johanna och Sara!

På eftermiddagen körde jag vidare till Göteborg till pappa och Margareta. Mysigt att sitta och prata och få tid att umgås.
I onsdags hade jag bestämt lunch med NannaKafé Magasinet. Vädret var milt så vi satt ute på bakgården i grönskan med husen runt omkring. Så glad att jag frågade om hon ville ses trots att vi inte känner varann så väl. Det blev ett så himla fint möte och vi var långt ifrån färdiga när jag var tvungen att springa på föreläsning. Den varma känslan i magen höll i sig länge efter att vi sagt hej då.
Vi är lika glada för att vara med på bild har jag förstått. Här fångade Nanna mig i alla fall.


Efter lunchen mötte jag upp mina kollegor som kört upp från Helsingborg på morgonen för att gå på föreläsning om höstens trender och inspiration med Svenska Moderådet/Swedish Fashion Council. Vi är tidiga i vår designprocess så ofta blir föreläsningarna ett sätt att stämma av om man tänkt rätt. Det ger alltid mycket att höra hur mode, musik, film, litteratur, samhälle och konst påverkar skapadet eller om det är tvärtom. Det sår frön i min kreativa hjärna i alla fall.

Lokalen var fantastisk, det har varit en auktionsverk här, vilket hörs på namnet Auktionsverket Kulturarea.

Elin Frendberg är VD på Svenska Moderådet och den som håller i föreläsningarna, hon är en grymt begåvad och cool kvinna, alltid i snygga outfits. Fattas bara.

Den perfekta gråa nyansen. Får mig och tänka på färg, väggar, måla eller inte måla.

Min partner in crime på jobbet, Tor. Snygg i en jacka som jag designade för Tretorns höstkollektionen 2015. 
Min plisserade skinnkjol från Lindex har värmt min garderob länge, vet inte varför, jag gillar.

Haga och syrénerna får avsluta två intensiva dagar. Doften känner jag fortfarande med en stor bukett från trädgården här intill mig.

2 kommentarer:

  1. Åh, vilka härliga inspirerande dagar:-) Hoppas vi snart kan ses här i Köpenhamn. Vi kanske kunde ta en liten Köpenhamnslördag du, jag och Jaqueline? Var så mysigt att ses sist och känns som det finns så mycket kvar att prata om:-) Gillar dina inlägg så mycket så fortsätt med dom. Kram och fin helg till dig, C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det vill jag så himla gärna! och tack för dina fina ord, betyder mer än du anar! Kram

      Radera