torsdag 7 januari 2016

Helsingör

Igår gjorde vi en utflykt till Helsingör, bara att åka över med färjan med sju barn är ett äventyr. Trettonhelgen är ingen helgdag i Danmark så det var väldigt lugnt annars. Bara en kort bit från färjeläget ligger Hesingörs kulturvarv, ett ombyggt skeppsvarv som en gång var byns största arbetsplats. Här ligger nu ett kulturhus med bland annat ett bibliotek som är värt ett besök i sig. Hela byggnaden är en blandning av arv och framtid och jag gillar verkligen mixen. Allt inspirerat av hamn, segel, hav och skepp. Vägg i vägg ligger Sjöfartsmuseet som är byggt i den gamla torrdockan, här har vi varit många gånger förut, kika här till exempel. Nästa gång vi åker hit är det den tredje grannbyggnaden Kronborg Slott som ska besökas. Älsk på kultursatsningar som är både barn och föräldravänliga!

När man har tvillingar kan en tävling om vem av föräldrarna som får på overallen först skapa viss uppståndelse.
Skräp från havet i ny form. Väcker onekligen tankar om vårt hav som inte mår så bra.


Kulturhuset med en fasad inspirerad av segel.
Hörsalen med sina Arne Jacobson stolar i rader i kombination med betongen, ljuset och det råa får oss alltid att stanna till och sitta ner en stund.

Elsa försvann en stund och jag hittade henne här. Hon hade erbjudit ett gäng med äldre damer och herrar att tatuera dem.

Smart att låta barnen få måla på duken i kaféet.


På vägen hem gick vi inom på biblioteket och besökte deras fantastiska barnavdelning. 
Så otroligt smart med bokhylla med inbyggd läshörna.
1 kommentar: