torsdag 26 januari 2012

Berlin in 24 hours

Det blev en snabb och intensiv vistelse i Berlin. Först mässan, som var enorm. Man kunde ta buss emellan de olika sektionerna, det säger en del. Ibland har jag svårt att ta in alla intryck när det är så mycket att se. Gamla flygplatsen fungerade utmärkt som lokal.

Torsdagen spenderade vi i centrum. Vi hittade guldkornen strax innan det var dags att lämna staden vilket gör att jag gärna vill komma tillbaka och upptäcka mer. Överallt finns historien dokumeterad på olika sätt.
Bakom det vita höghuset är det gamla kyrktornet till Kaiser Wilhelm Memorial Church på Kurfürstendamm gömt och håller på att renoveras. Kyrkan byggdes på 1890 talet och skadades av bomber 1943.


bild från wikipediaStörst intryck gjorde muséet Topographie des Terrors på Niederkirchnerstraße 8 där nazismens brott är dokumenterad. Det är helt enkelt ett minnesmärke och museum på platsen där Gestapo hade sitt högkvarter från 1933 till 1945. Rester av källarens celler där många politiska flyktingar torterades finns fortfarande kvar och man lämnar denna plats och utställning med ett väldigt obehag i kroppen.


Så här såg platsen ut 1933, bild från wikipediaResterna av källaren och muren i bakgrunden.

Vid Brandenburger Tor kom vi mitt i en polisavspärrning med snipers och hela baletten, vi spekuleradeom det var Angela Merkel eller Heidi Klum i nån av de tonade bilarna. När jag stod här hade jag två sånger i huvudet som följde mig resten av dagen. Kan ni gissa? Den här och den här!
Min kollega Acke i kyla och regn, vårt karta upplöstes till slut av vätan. Här letar vi loppisar i sista sekund i området Prenzlauer Berg innan vi var tvunga att åka hem.


Kameran fick sig en dusch också.Dyrloppis på Oderberger Str 29.

Den guloranga golvlampan kostade 1600:- Som hittat!


Loppis på Eberswalder Str. 22

Tack Berlin, vi ses igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar