tisdag 16 augusti 2016

KÖPENHAMN MED SANDBERG

I fredags var det lanseringsfest för Sandberg Tapeters nya kollektion Familj. Jag känner mig otroligt privilegierad att få spendera en dag i Köpenhamn under sådana festliga omständigheter.

Kontrasterna, personligheterna, mixen och gemenskapen symboliserade inte bara tapeterna utan också de inblandade kreatörerna och stämningen på fredagens häng i Kødbyen.Martin, Anna, Stina och jag sammanstrålade på tåget för att ta oss vidare till Kødbyen som närmast beskrivs som Danmarks svar på Meat Packing Disctrict. 

I formgivaren Lisa Grues studio hade hela lokalen klätts in i tapet från kollektionen och på väggarna fanns inspirerande moodboards. Här ser man två av Lisas mönster för kollektionen. 


Sandbergs VD Fredrik Nilsson och Lisa Grue som är en av de inbjudna formgivare tillsammans med Johanna Skånemyr som designat några av mönstrena till kollektionen.

Inspirationen till många blommor hittade Lisa i en bok från barndomen. Även Lisas mamma och mormor illustrerade.Huvudpersonerna från Sandberg, Hanna Wendelbo-Hansson, Sara Bergqvist och Johanna Vestlin berättade om arbetet med kollektionen, tankar, inspiration och process.
Bakom Sara står Jenny Brandt som inte bara stylat hela kollektionen utan också fotograferat. Så rätt. Impad av dessa grymma tjejer!

Anna från Urban Garden Company ordnade en workshop i Kokedama. En japansk variant av Bonzai som gör mossbollar med tillhörande växt till skulpturala gröna installationer.  
Martin, mkt nöjd med sin kokedamas-ananas. Agnes och Hanna.Ville inte riktigt att middagen skulle ta slut. Väldigt god mat med smaker man aldrig får till hemma, och så hann jag prata lite extra med Ida, Jenny, Jens, Sandra HelenaInga kommentarer:

Skicka en kommentar