lördag 19 januari 2013

Detox

Den här veckan har vi infört tv- iPhone och iPadpaus för barnen. Vi känner att det är dags när båda tjejerna blir helt oföretagssamma så fort de inte är aktiverade av dessa tre objekt. Spelskåpet är inte öppnat på veckor, ovanvåningen där de har sina rum stor tomma tills det är dags att gå och lägga sig. Syskonbråk med tillhörande rivmärken på söta barnkinder på grund av att båda vill steka korv på Toca Boca. Först tänker man, hur ska det gå..? Våra morgnar när barnen sitter som två zombies framför tvn och blir påklädda. Trötta barn som landar med iPaden i soffan efter en lång dag och man kan nästa se lugnet sprida sig i deras ansikten när fingret drar över pekskärmen. Men just därför, just för att jag undrar hur detta ska gå är det mer dags än någonsin. Och vet ni vad, det funkar så fantastiskt bra. (De leker!),vi läser böcker, pysslar, bygger kojor och PRATAR! Som en veckas lång Earth Hour-mys fast med ljus. En detox att rekommendera!

Translation: A week without smartphones and tv. We got two zombies who needs it. 


12 kommentarer:

 1. åh. jag har samma grej på gång. den där halvtimmesgränsen tänjs allt mer på. och ja, jag känner igen det. olekta rum. det känns inte bra...
  ska nog följa ditt exempel!

  SvaraRadera
 2. Bra idé! Ska nog införa en paus själv snart tror jag. En liten semester från alltihop.. ! Kram!

  SvaraRadera
 3. Klokt, det är alldeles för enkelt att låta dom sitta vid datorn/tv:n/iPaden. Det blir ju så tyst och lugnt...Men det känns så mycket bättre när man får dom aktiverade med något mer meningsfullt.//Sanna

  SvaraRadera
 4. Men vad underbart, har precis tänkt att göra detsamma. Och idag är en bra dag att starta tror jag =).

  SvaraRadera
 5. Skön blogg du har:) jag följer dig nu.

  Om du gillar inredning kan du kolla in min blogg:)

  Ha en kanondag

  LOVE Maria från inredningsvis.se

  SvaraRadera
 6. We have one zombie too. iPad/iPhone is great babysitter when you really need a moment yourself like shower or something. But I bet most of kids would spent hours with iPad if they could. We've had iPadless days and he's like another kid without it. Maybe we should try iPadless week too. :)

  SvaraRadera
 7. I must add one funny thing that happened last week. One friend of mine came to visit and my son said to her "hi! what apps you have in your phone?" (he's 3 years)

  SvaraRadera
 8. den där mattan (med sergels torg-mönster) är ju sjukt snygg! var har ni köpt den? :)

  SvaraRadera
 9. I just found your lovely blog. Where is your fine rug from, I just love it and it would just fit perfect in
  my livingroom :-)

  -Katrine

  SvaraRadera
 10. Superbra idé som jag ska lägga på minnet! Lilleman är ju så liten än att det inte har hunnit bli mycket av iPhone, iPad mm faktiskt inget av det än men tv blir det såklart ibland :)

  SvaraRadera
 11. Våra barn slarvade bort fjärrkontrollen till vår gamla Bang & Olufsen TV som inte går att starta utan fjärrkontroll. Och att köpa en ny kostade ungefär lika mycket som en helt ny TV av billigare sort. Så vi blev TV-lösa och det har varit fullkomligt underbart. Igår satt vi vid köksbordet och konstaterade att vi inte hinner titta på TV för att vi har så mycket annat att pyssla med :)

  SvaraRadera