lördag 22 september 2012

Rosalandet

I maj 2011 fick min kollega Carolina beskedet att hon drabbats av bröstcancer efter att hon hittat en knöl i bröstet. Min okunskap om sjukdomen gör sig påmind när jag tänker tillbaka på hur jag resonerade då. Inte kan väl HON, den unga trebarnsmamman utan någon som helst cancer i släkten drabbas av sjukdomen? Hon som lever ett så aktivt och bra liv, har en kropp som en atlet, är overkligt vacker och ser ut som hälsan själv. Det går väl bara inte.

Det kaos som familjen genomgick fick Carolinas man Peter att börja fundera på hur han skulle kunna bidra till forskningen kring bröstcancer. Och så föddes idén kring Rosalandet. Ett cykelarrangemang till förmån för Bröstcancerfonden som startar idag och som håller på till den 6 oktober. Under dessa 15 dagar ska Peter cykla 2500km från Riksgränsen i norr till Helsingborg i söder och vem som helst kan få vara med att cykla så långt man vill. Själv hoppas jag kunna möta upp sista lilla etappen och Andreas ska cykla med från Halmstad. Jag uppmanar alla att cykla med en bit, eller skänka en peng till insamlingen. All information finns att hitta på www.rosalandet.se
Där kan man även följa gänget i Rosalandets blogg.

Rosalandet har dessutom ett samarbete med auktionsfirman Lauritz där ett 30-tal objekt går att buda på och där hela beloppet går till Bröstcancerfonden. Jag har skänkt 6 st affischer så gå in och buda vettja! Här hittar ni auktionerna.

Den lilla kylskåpsmagneten som jag gjorde för några år sedan känns viktigare än någonsin, alla mina fina läsare: Glöm inte klämma!

1 kommentar: