söndag 20 december 2015

hyacinter

Jag var hemma hos min syster Lisa igår och hon hade fått massa hyacinter som stod på diskbänken och väntade på att bli planterade. Blomsterarrangemang är inte prio 1 med en 3 åring och en 9 månaders med separationsångest. Men idéerna verkar det inte vara brist på. Lite mossa från gräsmattan och bakformar, en skål och trasig kopp blir riktigt bra. Tack för tips Lisa och för att vi lyckades få till det så där Ernstigt för en stund.





dags att tända det fjärde..



lördag 19 december 2015

balans och akupunktur

Jag förstår för första gången på riktigt det här med att man vill frälsa andra med något man upplevt själv och som förändrat livet. Man vill liksom dela med sig av den skattkista man hittat nyckeln till.
Så är det med min akupunktur. Jag tror det handlar om att hitta rätt akupunktör och det har jag verkligen gjort. Hon heter Ingrid och har över 30 års erfarenhet av akupunktur men är även sjukgymnast och psykolog. Man får liksom inte en bättre kombination än så. Hon har under åren hjälp kvinnor att bli gravida efter år av barnlöshet (varför visste jag inte det innan) Men även stress, depression, matsmältningsbesvär, ångest, PMS-besvär, smärtor, diskbråck, osv osv.
Men för att ta det från början..Jag har levt med huvudvärk så länge jag kan minnas. De senaste åren har det eskalerat och vid varje mens fick jag migrän. Tiden där emellan led jag av konstant spänningshuvudvärk. Vilket ledde till huvudvärkstabletter varje dag. Behöver jag säga att min mage pajade av Treo och det blev en ond cirkel. Det blev en del av min vardag att jag tillslut bara vande mig vid huvudvärken. För några månader sen fick jag bara nog. Magen värkte, huvudet värkte och jag kände mig så himla obalanserad och långt i från mig kropp. Tror jag läste någonstans om akupunktur och så minns jag Ingrid och att jag gick till henne under min graviditet med Elsa när jag mådde så illa. Bokade en tid och det är jag så tacksam för. Jag berättade om min huvudvärk, PMS och magont och det första hon sa var: "Låt mig behandla dig i tre menscyklar så kommer du vara fri från besvären för alltid. Har jag fel så får jag väl äta upp min hatt" Jag har gått några veckor nu och haft huvudvärk två gånger sen dess. Det är Helt Jäkla Otroligt! Den senaste mensen kom aldrig migränen krypande heller. Halleluja! Ingrid förklarade att akupunktur bygger på att kroppen består av energibanor och blir det obalans någonstans så påverkas kroppen på något sätt  som kan visa sig genom sjukdomar eller andra besvär. Miljoner människor i tusentals år har blivit hjälpa av akupunktur och vi är så okunniga på de här metoderna på vår delar av jordklotet. Vissa har kanske provat men utan effekt eller upplevt det som obehagligt. jag tror det handlar mycket om att komma till rätt person som bär på kunskapen, känslan och har erfarenheten. Jag är nålrädd men jag känner ingenting när nålarna sätts. Så nu vill jag dela med mig av denna skatt. Ingrid är typ det bästa som hänt min kropp och jag längtar tills varje gång jag ska dit. Så var du än bor i Sverige vill jag ge er Ingrid och hopp om en kropp och själ i balans! Man bokar tid på 042-181875 och kan läsa mer om henne på akupunkturhelsingborg.se, hennes mottagning finns i hennes hem på Färjemansgatan 23 i Helsingborg. Just do it.

foto:Lisa Wikstrand








fredag 18 december 2015

Fredag

Fredagar brukar jag börja med att gå till min akupunktör Ingrid, jag ska berätta mer henne snart. Hon förtjänar ett eget inlägg. Men kort sagt har hon förändrat mitt liv till en värld utan huvudvärk.
Så fin helg till er, här kommer en mix av katter, kuddar och julklappsfix.

Är väldigt glad för mina kuddar designade av vännen Annika Göth Nilsson, kika in hos henne här.

Palettblads-moderplantan behöver kanske planteras om ifall det växer svampar i jorden? Tur den är så tålig.

Sweet Home -kudden 1 av 3 av Annika Göth Nilsson

Hos Elsa, hon har husets största rum som hon i stort sett aldrg leker i. Hon är en riktig sällskapsgris. Där mamma och pappa är, där är Elsa.

Julklappar till förskolepedagogerna. 

Bilsemester med katt skulle ju faktiskt kunna funka..



måndag 14 december 2015

Palettblad för Musikhjälpen

Det köptes palettblads-skott för 1821 kronor i lördags på Formskapets Design Bazaar. Tack alla som la sitt bidrag som sen skänktes till Helsingborg Marathons insamling till Musikhjälpen.


San Francisco

Kollar igenom gamla bilder på datorn och hittar många från en jobbresa till Las Vegas och San Fransisco. Lika plastigt, overklig och kulissliknande Las Vegas upplevdes, lika levande kändes San Fransisco. Hoppas man får möjlighet att resa dit igen. Då tar jag med familjen.



















söndag 13 december 2015

Formskapet

Jag hade gjort ett långt inlägg om Formskapet men när jag skulle redigera det idag så lyckades jag radera det helt! Så jag gör ett nytt helt enkelt! I lördags var det både premiär och final för ett projekt som jag, min syster Lisa Wikstrand och vännen/grannen Annika Göth Nilsson har hållit på med den sista tiden. Allt började med att vi saknade ett nätverk där man kan mötas, peppa, inspirera och där det kreativa får flöda. Det finns så många runt omkring oss, både på sociala medier, bland vänner eller i bekantskapskretsen som är grymma formgivare, kreatörer, entreprenörer och företagare. Att samla alla dessa och skapa en designbasar ihop kändes som en självklar idé från början. Det blev succé och vi är överväldigade av all positiv respons. Det här vill vi göra om! Vår ambition är att skapa fler events, workshops, föreläsningar och basarer. På lördagens basar passade vi på att sälja sticklingar av palettblad till förmån till Musikhjälpen genom Helsingborg Marathons insamling till Musikhjälpen som startar idag. Så fint att många hade med sig egna sticklingar att skänka. Ser fram emot massa nya bilder på Instagram med hashtaggen palettbladunite. Tack till alla som var med och ni som kom förbi! Vi ses väl snart igen!

Kika på fler bilder på @formskapet och under taggen #formskapet





























Foton: Lisa Wikstrand































































































#formskapet med bilder från @atom47 @fruwikstrand @jsliv @andfairinspiration @malinwikerberg @fridasgata @campcirrus @barnochinredning @rbyrebecca @andreasgartmyr @carinabjorkdesign @aprillaprilljohanna @nikacommunication