måndag 26 oktober 2015

fladdermus

Vissa illustrationer tar tid på sig att bli färdiga. Fladdermusen är en sån, tror den har legat i byrålådan över ett år. Men nu är den äntligen färdig och ligger uppe i shoppen!

New illustration in the shop, finally!



måndag 12 oktober 2015

Designhjälpen

Hanna Wendelbo har startat ett fantastiskt bra initiativ på Instagram som visar kraften i massverkan: @designhjälpen På kontot postar hon fina designsaker, ibland helt unika, Allt ifrån illustrationer, konst, smycken, inredningsdetaljer med mera som säljs till förmån till människor på flykt. Och snabbt går det, så det gäller att vara på hugget om man vill köpa något.  Jag skänkte två tallrikar som sålde slut direkt.  Heja Hanna!


lördag 10 oktober 2015

I hyllan

Vår hylla rymmer många olika minnessaker, en hel del ting från min farmor som jag fick av pappa efter att hon gått bort. Bland annat hennes färgprover och hennes lilla blå bok med tygpärm där hon tejpade in alla batikade tygklipp och dess färgrecept. Av dessa nyanser komponerade hon sen färgerna i hennes vackra trasmattor eller lapptäcken.
Jag tittade i boken för ett litet tag sen och såg för första gången att hon skrivit av ett citat från Marc Chagall. Det var nog meningen att jag skulle upptäcka det just nu. Så här står det: "Sluta aldrig måla dikta eller sjunga. Sluta aldrig tro på er kraft att skapa fritt och er rätt att göra det".  Längst ner ner står det: "Sluta att lyckas eller fortsätta sin artistiska utveckling". Jag undrar om hon menar att det viktigaste inte är att ha som mål att lyckas hela tiden utan släppa det kravet och så utvecklas man bättre. Vad tror ni?