tisdag 31 januari 2012

DesignMom - Living with kids

Gabrielle Blair från Design Mom har gjort en intervju med mig om tankar om inredning och husrenovering. Kika in här om ni vill läsa mer.

Today I was featured at the nice blog Design Mom by Gabrielle Blair! Read more here.

17. WATER

måndag 30 januari 2012

16. MORNING

Organiserade korgar för mössor och vantar hjälper kanske mot morgonkaos? Om inte annat blir jag uppmanad att le! Min fina ugglekrok som jag fick av en vän hjälper också till. Både med leendet och organiseringen. Ärligt talat är det något jag behöver jobba på. Att hålla ordning. Inte bara på ytan då alltså..









Finally, we will be able to find Lillo and Elsa mittens and stuff when time is tight in the morning.
I love the fact that their initials form the word "le" which means "smile"!













torsdag 26 januari 2012

15. HAPPINESS

Berlin in 24 hours

Det blev en snabb och intensiv vistelse i Berlin. Först mässan, som var enorm. Man kunde ta buss emellan de olika sektionerna, det säger en del. Ibland har jag svårt att ta in alla intryck när det är så mycket att se. Gamla flygplatsen fungerade utmärkt som lokal.

Torsdagen spenderade vi i centrum. Vi hittade guldkornen strax innan det var dags att lämna staden vilket gör att jag gärna vill komma tillbaka och upptäcka mer. Överallt finns historien dokumeterad på olika sätt.
























Bakom det vita höghuset är det gamla kyrktornet till Kaiser Wilhelm Memorial Church på Kurfürstendamm gömt och håller på att renoveras. Kyrkan byggdes på 1890 talet och skadades av bomber 1943.


bild från wikipedia



















Störst intryck gjorde muséet Topographie des Terrors på Niederkirchnerstraße 8 där nazismens brott är dokumenterad. Det är helt enkelt ett minnesmärke och museum på platsen där Gestapo hade sitt högkvarter från 1933 till 1945. Rester av källarens celler där många politiska flyktingar torterades finns fortfarande kvar och man lämnar denna plats och utställning med ett väldigt obehag i kroppen.


Så här såg platsen ut 1933, bild från wikipedia



Resterna av källaren och muren i bakgrunden.













Vid Brandenburger Tor kom vi mitt i en polisavspärrning med snipers och hela baletten, vi spekuleradeom det var Angela Merkel eller Heidi Klum i nån av de tonade bilarna. När jag stod här hade jag två sånger i huvudet som följde mig resten av dagen. Kan ni gissa? Den här och den här!




Min kollega Acke i kyla och regn, vårt karta upplöstes till slut av vätan. Här letar vi loppisar i sista sekund i området Prenzlauer Berg innan vi var tvunga att åka hem.


Kameran fick sig en dusch också.



Dyrloppis på Oderberger Str 29.





Den guloranga golvlampan kostade 1600:- Som hittat!


Loppis på Eberswalder Str. 22

Tack Berlin, vi ses igen!