lördag 30 oktober 2010

Elsegrisen

Idag har Elsa namnsdag! / Its Elsa-day!



triss i teak

Min pappa växte upp med en textil och mönsterformgivare till mamma (som hette Lillo). Tror att det är därför han alltid haft så god smak. 1960 köpte han bord, fåtölj och soffa på Illum i Köpenhamn. Soffan sov han på under sin studietid och nu står den i vår källare. Så smånigom ska jag klä om den och så får den flytta upp när Elsa och Lillo ska dela rum. Nu ligger det en grå filt över. Fåtöljen har jag sytt nytt överdrag till. Min svåger Rikard hittade samma soffa på Wigerdals Värld. 11000 kronor dyrare än när pappa köpte sin. Och en tredje likadan soffa såg jag i Jenny Brandts Dos Visit i det här fina hemmet. Kul!

Translation: My dad bought this sofa and armchair 50 years ago at Illum in Copenhagen. The same sofa can be found at Wigerdals Värld and in this Dos Visit.









lördag

Härliga lördag! / Saturday Love

on demand

Det var många läsare som tyckte det var spännande med bilderna från ödehus. Jag bloggade ju om ett ödetorp för länge sen, kolla här. Hittade några mobilbilder från samma hus. Kommer ihåg att det var en väldigt spännande/läskig känsla att ta sig upp i köket genom källaren som det var öppet till. På övervåningen vågade vi bara precis ta ett steg upp för trappan och sen kändes det i hela kroppen att det var dags att gå ut. Snöret som hängde från taket gav mig kalla kårar. Tror att den märker ut att golvet är dåligt där.

ps: Ska tillägga att mamma nyligen berättade att hon hört att det fanns husbock i huset. Troligtvis därför det står öde.

Translation: Some cellphone pictures from this house.





















torsdag 28 oktober 2010

Elsa och Lotus

Det var längesen jag tog bilder med vår systemkamera. Hittade en bild i kameran som jag hade glömt. Jag la Elsa i dockvagnen vid ett tillfälle när hon var nyfödd. Hade inte hennes vagn i närheten så det blev en nödlösning. Hon var så liten! Farbror Rulle la henne i brödburken också en gång. Ska visa en bild sen. Emma frågade i förra inlägget om skålen i bakgrunden var ett loppisfynd. Och ja den hittade jag i söndags för 20 kronor. Det är egentligen en kastrull som ni kan se. Älskar mönstret som heter Lotus och är designat av Grete Prytz Kittelsen. Håller alltid utkik efter hennes design men det är inte lätt att hitta. Köpte två grymma böcker till Lillo också som jag läst som barn. Eftersom mamma och pappa hade en Lotus-kastrull inser jag igen efter kastrull och bok-köp att jag är expert på att nostagli-shoppa.

Translation: Found this picture in our other camera. So sweet. Can´t believe she was that small. And some more fleamarket findings! Books and a sauce pan with Lotus-pattern designed by Grete Prytz Kittelsen.












Lite tjockare - lika söt!

onsdag 27 oktober 2010

nya vinklar

Lillo fotograferar flitigt här hemma. Ofta tar hon 20-25 bilder på samma motiv, typ suddiga bilder av diskbänken underifrån eller en serie av spännande vinklar på vår toalett. De här bilderna på moster Lisa och Elsa är både hon och jag nöjda med. Gillar speciellt "här är våra händer"-bilden.

Translation: Lillo is a great photographer. Even if I have to delete most of her pics. But these ones are lovely.













torsdag 21 oktober 2010

torsdag

Jag och Lillo kollar på Bamse och har en väldigt lugn torsdagseftermiddag. Elsa sover gott. Känner mig forfarande lite skakig. Jag råkade nämligen låsa in Elsa i bilen. Jag kom åt låsknappen med armbågen när jag spände fast henne i bilstolen, stängde dörren för att lasta in vagnen i bakluckan och inser att bilen är låst. Bilnyckeln ligger på instrumentbrädan och väskan med mobiltelefon på golvet. Nu löste det sig ändå för Lisa var med och vi fick tag på Andreas som fick ta sig hem och hämta extranyckel. Annars gjorde Lisa och jag upp en plan hur hon skulle låna en hammare på Clas Ohlson och slå in rutan. Elsegrisen sov som en stock och är ovetandes om dagens drama, thank God.






Mamma har tagit hem fina pinnstolar till mig från landet. Den slitna mintgröna kommer från hennes farmor Selmas kök.

torsdag 14 oktober 2010

blommigt

Den lilla resväskan i manchestertyg som också fyndades på loppis för 50 kronor fyllde Lillo direkt med nödvändigheter. Det märkte jag nu när jag skulle fotografera den. Blev nyfiken på lappen inuti som skvallrar om att den är "Styled by Textilkammaren" men jag hittade inget på nätet. Men Alstermo hittade jag lätt. De har ju gjort fina väskor sen 1804.

Translation: This litte suitcase from Alstermo, also found at the flea market, is filled with Lillos necessities. Curious about the label "Styled by Textilkammaren".





onsdag 13 oktober 2010

schyrre!

Så glad jag är för alla kommentarer ni lämnat! När blogginläggen kommer lite mer sällan kan det vara bra att veta vad ni tycker att roligast att läsa om. Många gillar blandningen så idag blir det lite husrenovering, vardag, loppisfynd, barn och inredningstankar.

Translation: Thank you for all the comments. Most of you like the mix so today I will give you a little of everything. Everydaylife, house improvement, family and fleamarket findings!



Vi har hittat en toppenloppis där jag hittat flera saker som man bara inte hittar på loppis. Bland annat Stig Lindberg porslin där säljaren prutade och en industrilampa (som blev som ny med svinto). Är ni i Helsingborg en söndag är det verkligen ett tips. Läs mer här!


Jag funderar på vad som ska hänga på väggen ovanför vår skänk. Kanske en blandning av olika tavlor eller så sätter jag upp det stora fotografiet igen som hängde där förut. Och ibland funderar jag på om vi ska plocka fram originalplankgolvet under vårt parkettgolv. Men jag tror det får vänta.


En morgon satt Spindelmannen och hade det hemtrevligt i vår soffa och kollade om det var något sevärt på Bolibompa.


MosterlillasysterLisa, Elsa och jag var på finlunch i veckan. Men Elsa tyckte inte att det var lika kul och jag ville inte störa alla lattedrickare med barnskrik så vi blev inte långvariga.


Snart blir sovrumsväggen som ny igen! Sen är det bara golvet kvar. (Har ni tänkt på att Andreas nästan alltid har röda t-shirtar på sig på bloggen, haha)

fredag 8 oktober 2010

433

Förra veckan hade jag 433 unika besökare två dagar i rad. Kul! Jag undrar om det var samma personer. Hursomhelst är jag nyfiken på vad ni läsare tycker är allra roligast att läsa om på AprillAprill. Give it to me!

Translation: 433 unique visits on AprillAprill two days in a row last week. You are all very welcome! What do You like most in this blog and wanna see more of?

torsdag 7 oktober 2010

hemliga rum

Vi har ett litet utrymme i väggen uppe i hallen som används som koja och hemligt gömställe. Funkar också bra som kontor för två.

Translation: A perfect office for best friends.

lördag 2 oktober 2010

what´s my name

Kikade in på duktiga Jenny Wallmarks blogg och såg hennes fina namn och årtidstavlor! Titta här.