tisdag 29 juni 2010

do it yourself!

Vi får vänta en vecka till på besked om snitt. Känns så drygt men nu ska jag försöka att inte oroa mig i onödan.  På tal om något härligt, idag har det varit underbart varmt och soligt. Köpte en sänghimmel på IKEA idag och fixade en mysig koja till Lillo.

Translation: An easy DIY-project. A tree, A canopy from IKEA and some pillows = the perfect hangout for Lillo.

måndag 28 juni 2010

placenta praevia

På vårt rutinultraljud i vecka 18 fick vi reda på att min moderkaka är placerad alldeles i kant med livmoderhalsen, min egna teori är att det beror på vår provrörsbefrukning. Embroyt fastnade helt enkelt där det placerades istället för att sväva omkring i livmodern några dygn för att sen fästa på ett lämpligt ställe. Vi fick komma tillbaka i vecka 33 för att se om moderkakan flyttat sig något vilket den inte hade. Imorgon ska vi göra ännu ett ultraljud och då får vi besked om jag kan föda som "vanligt" eller om moderkakan forfarande ligger i vägen och då blir det ett planerat kejsarsnitt. Det ska bli skönt att veta. Graviditeten börjar komma ikapp mig så här i sluttampen och tankarna kring förlossningen har satt igång. Speciellt på kvällen när lugnet lagt sig och man sjunker in i tankar innan man somnar. Känner mig nervös inför ett snitt, överallt skrivs det att det är bättre för mamman och barn att föda naturligt och det hjälper ju knappast mig just nu. Men blir det inte snitt så vet jag ju vad som väntar och det kan också skrämma mig lite grann trots att det gick hur bra som helst när Lillo föddes och det var det coolaste jag någonsin fått vara med om.. Hursomhelst, imorgon vet vi.

Translation: Tomorrow we will get some information about how I will give birth to our baby. C-section or not. All because of this. Feels good to finally know.


Tretorn regnkläder

Tanken bakom min kollektion med regnkläder för Tretorn var att det inte skulle se ut just som regnkläder. Eller kännas sådär obekväma som bara ett regnställ kan göra. Det bästa är att alla de flesta verkar använda kläderna oavsett om väderprognosen visar sol eller regn. Då känns det som om jag lyckats!

Translation: more pics from my Tretorn rainwear collection.










På insidan av damkapporna och jackorna sitter ett foder med mönster från en av mina illustrationer som jag visat på bloggen för längesen.




Kollektionen finns bla på Nk Sport men även på Ellos nätsida, kika här, här och här.
Foto: Lisa Wikstrand

onsdag 23 juni 2010

kingigt

I senaste numret av tidningen King skrivs det om regnkappan jag designat för Tretorn, så kul!

Translation: The men´s raincoat that I designed for Tretorn was featured in the lastest issue of King magazine. Cool!



lördag 19 juni 2010

efter och före

Nu har vi bott i vårt hus i ett halvår. Huset däremot har funnits i 85 år. Ibland blir jag så nyfiken på vem som bott här och hur det var inrett då. Hur såg vårt vardagsrum ut 1930 till exempel..?
Så här ser huset ut idag jämfört med 6 månader, alltid nåt!

Translation: After ochamp; before. What a dream to find old interior pictures from our house. This is the best I can do. Today vs 6 months ago.


































måndag 14 juni 2010

tackar som frågar!

Idag var det en anonym läsare som skrev följande kommentar "Vad händer idag då? :)
Jo, idag torkar jag hallgolvet för nu ska jag lägga klarlack över det jag målat tidigare. Alla som säger att det är otacksamt med vita golv har rätt. All skit syns men det är det värt! Andreas har äntligen fått en stund över till att slipa väggen i trappan. Ett steg närmare belysning i form av två lyktlampor i porslinssocklar. Och så kom leverans precis från Linas Matkasse. Det är andra gången vi provar nu och det passar oss perfekt, ett tacksamt tips från våra snälla grannar. Goda recept och alla ingredienser levererat till dörren. Vi har annars förmågan att handla alldeles för mycket, dyrt och oplanerat plus att jag aldrig har några bra idéer på vad vi ska laga.







tisdag 8 juni 2010

skatter

På vår trappa stod tidigare två inmurade krukor i härlig medelhavsstil som inte alls föll mig i smaken. Min mamma tyckte däremot att de kunde passa på hennes koloni och räddade dem innan de slänges i containern tillsammans med annat byggavfall. När hon tömde ut lecakulorna hittar hon två rostiga siffror som är vårt husnummer. Kanske har dom suttit på grinden eller fasaden tidigare. Det här är en av anledningen till att jag älskar gamla hus. Man tror att man upptäckt alla små gömda skatter men så dyker det upp något från husets histora på de mest oväntade ställena. När jag målat vår grind så får 10:an komma upp igen.

Translation: Lost and found. For some reason, these digits (our housenumber), were hidden in on of the ugly flowerpots that was supposed to be thrown away. My mom found them when she emptied them, what a treasure!





Krukorna..


Skrubbade och fina.

förfallet

Granne med min storasysters hus i Spånga ligger ett förfallet hus. Jag tycker ju övergivna och förfallna hus är extremt spännande så jag var tvungen att smyga runt lite. Vågade inte gå in, det kändes bara i kroppen att jag inte skulle. Tomten är till salu och huset kommer antagligen rivas inom en snar framtid. Men visst ser man att det varit ett fantastiskt fint hus en gång i tiden.

Ps: Jag vågade mig in i ett ödetorp förra sommaren, titta här.

Translation: Abandoned houses and places are always as much exiciting as creepy. I´m sure this house was beautiful back in the days.









onsdag 2 juni 2010

sånt som ljusar upp!

Loppisfynd och ett vitt golv..

Translation: Pretty little things from the flea market and white wooden floors lights my day up.