lördag 24 april 2010

lördag

Nej, vi sitter inte bara och tittar på Toy Story men efter en dag ute är det rätt skönt att ha det majsan i soffan. Tavlorna kanske vi kan sätta upp imorgon, eller någon annan helg eller månad. Loppisklänningen väntar på lite varmare väder och nya skorna från Kalifornien som fick en ofrivillig tvätt med trägårdslangen torkar på trappan. Sötkorven skäms fortfarande inte över att ha blivit en innekatt medan dockskåpskatten nog gärna hade dragit ut en sväng, sniffat på våren och tänkt att catfights hör till när man flyttar till nya hoods.

Translation: Saturday, a day for all the things you are planning to do
. But still you can find us playing in the garden or in front of the tv.

tisdag 20 april 2010

framtid

Jag är inte så vass på photoshop men om jag kisar med ögonen så kan man få en ganska klar bild på hur vårt hus kommer se ut när det är putsat i sin orignalfärg. Vi hittade ett flerfärgat blyinfattat fönster i förrådet som antagligen har suttit på ena sidan av entrén. Hade varit så fint att tillverka ett till likadant och sätta tillbaka dem.

Translation: I know the right image would fit perfect at Photoshop Disasters, but it gives me a clear picture of our  house when it´s renovated.


söndag 18 april 2010

lillasyster

Imorse var vi nere i Malmö och gjorde ett 3D/4D ultraljud. Det är en overklig känsla att se bebisen så tydligt på tv-skärmen framför sig. Så liten (700gram) och perfekt.

Translation: Hello littlesister! Today we did an 3D/4D-ultrasound and got these lovely pics to look at until due date. I love being a part of this hightech world.
(Ps: sorry for the lack of translations lately.)





lördag 17 april 2010

kökspynt

Jag fick så fina hyllremsor av mamma i födelsepresent som hon köpt på Retro Etc i Sthlm. Har aldrig varit där själv men är övertygad om att jag gillat mycket som säljs där. Lotta Kuhlhorn är så duktig på det hon gör och jag blir glad varje gång jag öppnar köksluckorna. Visar även upp mina fina raggsockor som Andreas och Lillo gav mig. Känns helt rätt att sänka värmen här hemma precis som Jenny/Sammy Rose och ta på sig mer istället. Lätt för mig att säga som för en gång skull känner mig varmblodig nu när jag är gravid. (Charlotte, magbilden är mest till dig)






tisdag 13 april 2010

dockskåps-hej!

..började Stina sitt mail med till mig i förra veckan. Kommer ni ihåg hennes superfina dockskåp som jag visat innan. Hon var snäll och skickade lite nya bilder. Kul! Blir så inspirerad att inreda ett eget till Lillo. I måndags var jag på en loppis som ligger precis vid mitt jobb och det första jag ser är ett dockskåp som bara vill bli Lillos och mitt. För 150 kronor fick jag både huset och tre telefoner. Två av dem kanske vi kan få att funka, i alla fall så långt sladden räcker. Mycket praktiskt nu när Lillo helst vill flytta ut i sin nya lekstuga.










Lillos dockskåp på ben




Lycka kan vara lära känna en granne som man kan dricka mjölk och äta kakor med.

fredag 9 april 2010

det finns alltid att göra...

Andreas fick bort alla plankor och isolering på ena sidan av huset under påsken och vi hade en murare här och tittade. Vi var nog lite väl optimistiska och tänkte att det räckte att laga och måla men vi behöver putsa om hela huset. Jag hade gärna målat om i den gulvita originalfärgen och visst hade det varit fint att sätta in nya fönster snickrade i gammal stil som på kupan. Och ny dörr, och måla om det köttfärsrosa garaget, och sätta nytt staket, och en sandlåda, lekstuga, och just det, altan! Hmm...ena dagen planerar vi att ta det väldigt lugnt och andra dagen vandrar tankarna iväg. Få se vad vi hinner (och har råd med) innan sommaren och bebisen är här!



fredag 2 april 2010

påsk

Härligt med påskledighet. Vi har inte tagit det särskilt lugnt denna långfredag utan fixat i trädgården och varit igång. Häromkvällen började vi prata om vad som kan tänkas gömma sig bakom vår hemska tilläggsisolering från 80-talet. Kanske fint Helsingborgstegel eller puts. Vi var bara tvunga att lossa en planka och under gömde sig alldeles jämn och fin gulvit puts. Idag har Andreas rivit ner mer och mer och snart får ena gaveln se ljus igen. Känns så spännade att sakta med säkert få plocka fram husets orignalutseende igen!


Lillo blandar ihop väldigt spännande kryddblandningar som man sen blir bjuden på om man har tur..








torsdag 1 april 2010

lillo o jag

Lillo har haft påskfest på dagis idag så därför hade jag sällskap av en liten påskakärring i eftermiddag. Vi åt pannkakor på café och gick en lång promenad i stan och njöt av solen.








Även i år konstaterade vi att Lillo och jag är lika som små påskakärringar..