söndag 28 mars 2010

veckan som gått

För ungefär ett år sedan planerade vi att åka till New York och bo där en hel månad. Jag hade sett Isabelle Hallings inslag på Packat och Klart och var så sugen på att åka dit och stanna ett tag. Men sen hittade vi ju vårt hus och nu är vi gravida så det känns ganska självklart att resan får vänta. Syster Lisa och hennes Simon däremot drar till Kalifornien imorgon och det ska bli så kul att följa deras roadtrip på hennes blogg.
Här hemma har vi fixat med köket i helgen. Målat och skruvat på beslag. En riktig budgetrenovering som ändå gett stor förändring till det bättre. Lillo har tydligen också känt sig kreativ. Igår morse slant vattenfärgspenseln från pappret till väggen istället.
Och min lilla mormor Lilly gick bort i veckan 99 år gammal. Kanske ni kommer ihåg att jag visat hennes sommarstuga på bloggen här och här. Det var väntat att hon skulle dö snart så vi har hälsat på henne flera gånger och fick tillfälle att säga hej då ordentligt. Men det är ändå svårt för en treåring att förstå vad döden innebär och det är inte alltid så lätt att förklara att någon finns och sen nästa dag är borta. Och vem har lätt för att förstå en sån sak egentligen..








Lillo visar sin mobiltelefon/borste som hon fick på Burger King för gammelmormor
2 dagar innan hon gick bort.

fredag 19 mars 2010

från pappas vind

Förutom soffan i tidigare inlägg hade pappa med sig min faster Lillo-Anns gamla dockmöbler när han var här i helgen. Jag och Lillo blev nog lika glada. Min favorit är tvättstället som ser ut att komma från något läskigt dock-mentalsjukhus.



energi!

Det var många månader sen jag var uppe längre än Andreas, jag brukar däcka kring halv åtta när jag lagt Lillo. Men med järntabletter i kroppen och de första graviditetsmånaderna bakom mig känner jag att energin har kommit tillbaka. Ikväll har jag tagit tag i vårt kontor/gästrum i källaren som inte för allt så längesen fungerade som flyttlåde-förvaring och byggarbetsplats.


Är väldigt glad över att jag fått ta över min pappas gamla soffa som han gjorde om till säng på nätterna under hela sin studietid på 60 talet.


För 2 månader sen, Andreas förbereder flytspacklingen av vårt tvättrum.

onsdag 17 mars 2010

köket

Vi har bestämt oss för att vänta med att renovera vårt kök och med att öppna upp mellan kök och matrum. I år fokuserar vi på att bygga vår altan istället, det räcker gott. Med vit färg och nya beslag som är på väg med posten kommer det bli så fint i köket ändå, kanske vi till och med behåller det som det är. Man hinner ändra sig många gånger så det känns skönt att låta det ta tid. Visst är det skillnad sen vi flyttade in..



tisdag 16 mars 2010

fredag 12 mars 2010

mars

Kring de här datumen i mars tänker jag alltid tillbaka på vår första provrörsbefruktning. År av längtan, hopp och förtvivlan hade kommit till sin peak i mars 2006. Vi hade genomgått behandlingen som vi valde att hålla för oss själva. Kändes som om man levde i en parallell värld när ingen visste men samtidigt var det så skönt att slippa allas undran och ömkan. På bilden nedan hade Lillos embryo bara legat i min livmoder i några timmar. Vi hade ingen aning om det skulle lyckas, först två veckor senare skulle vi få testa. Vi var på väg upp till min systers barns dop i Stockholm och jag skulle vara gudmor. Var nervös att någon skulle se min svullna mage och sönderstuckna blodkärl i armvecken eller bara läsa av mitt ansikte och fråga hur det var. Det var långa två veckor som följde och när väl testdagen kom testade vi negativt och världen rasade. Men veckan gick och ingen blödning kom. När vi sen testade plus dansade Andreas i vår hall och jag förstod ingentig. Var det sant? Var det verkligen sant..I mars nästan exakt på dagen ett år senare är nästa bild tagen på ett café i hamnen. Livet är fullkomligt och sen Lillo kom lämnade jag alla tunga tankar kring barnlösheten i mina dagböcker. Som om de aldrig funnits. Ibland bläddrar jag igenom dem och tänker på alla som är där nu, där vi var då. Och så önskar jag att de ska få uppleva det underbara och fantastiska (och det jobbiga och oroliga) livet som föräldrer.




En uppslag från min dagbok. Uträkningar om ägglossning och antal dagar i menscykeln...

fredag 5 mars 2010

fredag

En förkyld vecka igen med mycket vabbande. Men också mycket sol och en titt på vår lilla bebis!