söndag 30 augusti 2009

I love loppisfynd

Förra helgen var vi på loppisvaruhuset i Ekeby och jag gjorde några fina fynd. Trodde inte att det gick att få tag på Berså mattallrikar för 50 kronor men här kan man visst hitta det mesta. Köpte denna tallrik i plast också. Det satt en lapp på den där det stod den är formgiven av Stig Lindberg men efter att jag läst det här hos Libby på 50-talsjakten vet jag bättre. Hur som helst är det både min och Lillos favorittallrik just nu.

söndag

Stranden är underbar på hösten.

fredag 28 augusti 2009

till salu

Har vid något tillfälle satt upp mig på en mail-lista på denna auktionsfirma. Kollar alltid objekten även om jag inte lägger några bud. Vi har inte plats för fler lampor tyvärr men kanske vi kan ordna lite rum för Diabelle. Mamma varnar ofta om strålningen från den trådlösa telefonen och den här skulle ju lösa det problemet plus addera lite Dallasstämning här hemma.
Vårt skåp..nästan

louisiana

Vi var på Louisiana igår med jobbet. Det spelar mindre roll vad det är för utställning, atmosfären där ger mig alltid ideér och inspiration.

onsdag 26 augusti 2009

anonym pärla

Jag får inte tiden till att räcka till riktigt denna veckan så därför är det lite segt här på bloggen. Ni får vila ögonen på en fin skål jag hittade i en loppisbutik i Ödåkra i helgen. Jag frågade om jag fick fota hennes butik eftersom den är helt fantastisk, det har varit en gammal Ica butik som stängdes på 60 talet. Hon köpte hela huset med inventarierna och all butiksinredning finns kvar. Charken med kylrymmet och köttkrokarna på väggen, den fina stora disken och alla hyllor och skåp. Men hon ville inte ha så mycket kunder som stökade till utan gillade att man hittade dit utan skyltning och annonsering.

lördag 22 augusti 2009

nostalgi

Lillo sover gott i sitt nattlinne som både jag och mina systrar haft som små. Jag gillar verkligen mönstret även om elefanten tydligt visar att tvillingarna från Ryssland och cirkusprisessan är för tunga och de vita björnarna verkar känna sig pinsamt felklädda.

torsdag 20 augusti 2009

torsdag

Lillo och jag gick till Fredriksdal efter dagis idag. Vi älskar att gå in i Hedströms affär och titta på alla fina saker. Här kan man hämta så mycket inspiration. Affären öppnades 1858 på Stortorget men flyttades hit någongång på 40-60 talet. Det gamla Apoteket Kärnan och laboratoriet är spännande, där fanns det resurser till att koka ihop både det ena och det andra. Undrar vad som såldes mest på den tiden, Kokvinnans olja, Skabbsalva, Smärtstillande vatten, Svarta järndroppar, Brun hemorrojdalsalva, Torskleversalva eller kanske Ryggspriten?onsdag 19 augusti 2009

mera mormor

Flera bilder från mormors stuga.
Jag och storasyster Moa på samma bänk för snart 30 år sedan.