fredag 31 juli 2009

goodness

Jag handlade gott te inne på goodness idag, tycker så mycket om förpackningsdesignen. De få stå bland allt annat i fint i pappas skåp istället för i köksskåpet. Jag blir så inspirerad att leva grönare så fort jag går innanför dörrarna i den butiken. Köpte boken Grön Design och det är en bra start.





torsdag 30 juli 2009

studs i dojan

Det är svårt att sätta i Lillo i knät, säga cheese eller mjau eller nåt för att få till en söt mamma-Lillo bild. Hon har inte tid att sitta still helt enkelt. Lisa har säkert många bilder när jag ler ansträngt och Lillo är på väg ut ur bild. Man får anpassa sig lite och då blir det istället så här härliga bilder.









Vassviken

I helgen var vi i Bohuslän. 16 personer familj i ett litet hus alldeles vid havet. Det är majsan!

tisdag 28 juli 2009

pånyttfödd

I dag sydde jag om mormors lilla 50tals-duk till en kudde. Hittar ofta mindre dukar på loppis men köper dem sällan eftersom jag aldrig pyntar mina möbler med små dukar. Från och med nu kommer jag se dem som framtida kuddar istället!

måndag 27 juli 2009

kalender

Jag har en kalender hemma där man ändrar dagens datum med en knapp. Den här är kul men kräver lite mera jobb helt klart. Den auktionerades ut här i helgen, undrar om den blev såld.



onsdag 22 juli 2009

minnen

Det är något speciellt med ställen där tiden stått still. För min del är det som att lösa en tur och retur biljett till barndomen när jag åker till min mormor Lillys sommarhus. Jag och min storasyster Moa bodde här en vecka varje sommar när vi var små. Här har man kollat på Sommarmorgon på den lilla svart-vita tvn med antenn, druckit varmchoklad ur de blommiga kopparna, sovit i rummet med blåbären och sprungit barfota på den mossiga gräsmattan. Mormor fyller 99 år nästa vecka och jag vet inte om hon kommer hit igen. Jag hoppas i alla fall att bilderna därifrån ska få henne att minnas lika mycket som jag.




















































söndag 19 juli 2009

virkat

Ända sen jag såg det här favorithemmet i Family Living har jag varit sugen på att ha en egen virkad filt på soffan. Än har jag inte lärt mig att virka så när jag hittade en på loppis igår blev jag så glad. Jag är en sån som kan sitta och fundera på vem som lagt timmar på att virka den och vem filten har värmt innan den tillslut hamnde i vår soffa.

fredag 17 juli 2009

I skåpen

Vi har varit i min mormors gamla sommarstuga i Vilshärad vid havet några dagar. Tiden har nästintill stått still de senaste 50 åren där. Köksskåpen är fulla av fint porslin och min kamera är full av bilder.

torsdag 16 juli 2009

Tretorn hearts Falsterbo

I samband med Falsterbo Horeshow bjöd Tretorn och fam Baryard på grillfest i går kväll. Kul att få tjuvlyssna lite på hästsnack och dricka champagne.







måndag 13 juli 2009

söndag 12 juli 2009

återvinning

Åh va kul det var att göra ett eget skåp, nyss såg det ut så här. Nu vill jag göra fler. Inslagspapper, vackra vykort och kort, en sida ur en trasig barnbok, urklipp från reklam och fancy papper gjorde susen. Kanske Sammy Rose-Jenny känner igen blåbärspappret som vi fick vår I Heart TV-illustration inrullad i?

lördag 11 juli 2009

Tretorn retro

På jobbet finns alla gamla kataloger sparade. Det är verkligen nostalgi och en grymt bra inspirationkälla. Vissa skor skulle man lätt kunna ta i produktion igen och de skulle vara lika heta nu som då. Speciellt trätollorna.