måndag 29 juni 2009

Åhus

Min pappa bodde några år i Åhus och för mig är det förknippat med sol och doften av tallskog. Jag såg det här huset i en blogg för ett tag sen med bilder från hemnet. Åh som i Åhus säger jag bara.









onsdag 24 juni 2009

mina experter...

Nu frågar jag er, jag letar nämligen efter en sån här kryddhylla, jag tycker den är så fin med sina stora knoppar och snirkliga text. Är den någon som vet vem som formgett den eller var den kommer ifrån? 


bild från designsponge.com

tisdag 23 juni 2009

tisdagkväll

Byte av filter i våra ventiler, tandborstning, prat om skrapsår och plåster på armbågen.

Quality by tradition since 1891

Jag gjorde ett collage till Tretorn som jag tycker sammanfattar deras historia på ett väldigt bra sätt. Kul att jobba för ett företag som har sina rötter här i Helsingborg och mer än 100 år på nacken. Om ni undrar vem gubben med den dystra minen är så kolla här.

måndag 22 juni 2009

mina rosor

Vi har en stor rosenbuske med rosa skira blommor som doftar ljuvligt. Den var en present från mamma och det första jag planterade i vår lilla trädgård. Nu är rosorna snart överblommade och det känns lite sorgligt att jag måste vänta ett helt år innan jag får fylla vårt hem med dess doft igen.


söndag 21 juni 2009

projekt

Heidi undrade var det var för något fint som skymtade bakom klockan i tidigare inlägg. Det är min samling av fina inslagspapper och pappersark fyndande i en scrapbookbutik. Jag har velat göra en hylla till Lillo ända sen jag gjorde inlägget om Marias sættekasser. Nu fattas bara sprayfärg och några timmar över.


torsdag 18 juni 2009

Tretorn Rainwear

I kväll har Lisa fotat ännu mer av min kommande kollektion för Tretorns regnkläder. Vi har haft så kul och kidsen var grymma!

grr

Det går inte så bra att blogga idag, det krånglar när jag försöker lägga upp bilder. Ni får titta in på Lisas blogg istället. Hon har fotograferat Lillos fina kusin Vidar idag!

tisdag 16 juni 2009

apropå klockan

Jag tog hem en gammal vit väckarklocka som mamma ställt undan på landet för att en mus gnagt sönder sladden. Det är en typisk barndomspryl som man direkt känner för och vill rädda innan den slängs. Den står så fint på mitt natttygsbord nu. Lite kul att jag ser exakt samma klocka i bloggen Huset Hed häromdagen. Och igår när jag var på loppis hittar jag ännu en, fast röd för 5 kronor. Jag förundras över hur denna gamla klocka som var helt bortglömt för ett tag sen plötsligt dyker upp på tre stället samtidigt. Är det ett tecken? Stora tankar så här en tisdag..

vykort från förr

Jag hittade detta fina vykort i en låda på landet. Det är adresserat till Fröken Inga Lena Bengtsson, Affären, Viken, Gullbranstorp. Året är 1959 och min mamma är 17 år. Det är hennes vännina Eva som skriver och hälsar att ochquot;Det går ett tåg kl 13.00 från Halmstad och det är i Hälsingborg kl 15.12...Hör jag inget från Dig, så möter jag Dig på måndag...Det vackra vädret har stuckit sin kos, men det kommer säkert tillbaka när Du kommerochquot;

söndag 14 juni 2009

tid!

Hej, här är jag igen. Jag var tvungen att ta en paus. Vi pausade faktiskt hela familjen ifrån både tv och dator efter jobbet under en hel vecka. Det var nyttigt för oss som är sådana datanördar. Jag inser att data-användandet går mycket på rutin. Man ska bara kolla lite här och lite där och sen fastnar man framför skärmen istället för framför varandra. Så nu har jag lovat mig själv att inte känna stress när jag inte uppdaterar bloggen varje dag och bli lite mer medveten om hur jag prioriterar min tid. Hur som helst är det kul att vara tillbaks!

onsdag 3 juni 2009

smått

Jag hittade fina mockaskedar på loppis häromdagen. Men de är verkligen små. Det passar ju i och för sig Lillos alla kommande kaffekalas alldeles perfekt.

tisdag 2 juni 2009

logga

För en tid sen gjorde jag en logga för det 39:e Nordiska Juristmötet i Stockholm. Man har ju en del kontakter på Justitiedepartementet ;-). Det var ett kul och annorlunda uppdrag.


färg!