söndag 31 maj 2009

Sjukvårdslåda nr. 49B

Denna här gamla sjukvårdslådan stod i ett skåp på landet. Mamma trodde den kom från min mormor. Jag gillar precis allt! Typsnitten, färgerna, förpackningarna och det stickade bandaget. Och hur mycket coolare låter det inte med antifoner än öronproppar.



lördag 30 maj 2009

helg.

I helgen ska vi bara mysa med nära och kära. Det är det livet handlar om.


torsdag 28 maj 2009

When seconds count!

På landet har det alltid funnits ihopfällbara stegar gömda under byråerna eller sängarna i sovrummen på ovanvåningen. Jag tyckte bilden var väldigt fascinerande som liten. Nästan ännu mer nu faktiskt. Realistiskt borde ju kvinnor och barn räddas först men jag antar att det såg lite mer säljande ut med den blonda snygga mamman på stegen än pappan i pyjamas.

onsdag 27 maj 2009

Linje 3

Min mamma var väldigt engagerad under folkomröstningen om kärnkraft 1980. Hon gick med banderoller, skrev artiklar och vi barn var inte sena att följa hennes väg. Vi bar 2 pins vardera på våra Musse Pigg-manschesterjackor från Polarn och Pyret. Den ena med texten ochquot;Barn är mjuka, bilar är hårdaochquot; och den andra med budskapet ochquot;Atomkraft?-Nej tackochquot; Självklart med matchande organea mössor. Jag är imponerad över hennes engagemang, det är så lätt att bara sitta hemma i soffan och tycka.


ochquot;Inaktiv idag? Radioaktiv imorgon!ochquot; Mamma står bakom kameran och mina syrror och Helena är redo att marschera med sina flaggor.

Efter!

Min fina vännina Alex har nyss flyttat till en ny lägenhet som hon inredde innan målarfärgen hann torka på väggen. Hon är lika galen i inredning som jag och det är inte många som orkar lyssna på vårt snack när vi väl sätter igång och diskuterar. Tänkte att detta skulle bli ett Före-Efter inlägg med bilder innan och efter målning och fix men åh det blev ju mycket finare så här:


ps: känner ni igen sminkbordet?

tisdag 26 maj 2009

hos oss!

Äntligen uppdaterat på Dos Family. Jag har varit så nyfiken på Jennys bilder från igår och nu ligger bildspelet uppe. Hon är så duktig och vårt hem ser så tjusigt ut!


måndag 25 maj 2009

I väntan på Jenny.

Idag var Jenny från Sammy Rose ochamp; Dos Family här och fotograferade och fikade. Så himla trevligt, kändes som om vi redan kände varandra, en av fördelarna med att vara blogghomies!

lördag 23 maj 2009

midingstorp

Nu är vi hemma efter några dagar på min mammas lantställe. Lillo betedde sig som en ko på grönbete och studsade sig igenom helgen. Mamma och jag tittade igenom alla gamla lådor som står förvarat i ett rum som inte renoverats än. Mycket minnen och nostalgi.

torsdag 21 maj 2009

fina dagar!

Bloggen Fine Little Day är en blogg som jag besöker varje dag. Bilderna, Illustrationerna och ljuset i bloggen utstrålar harmoni. Formgivaren Elisabet Dunker är både fotograf, illustratör och stylist. Kika in på hennes blogg här och på Studio Violet som hon har tillsammans med Camilla Engman. Elisabeths arbeten finns även på Lula.












taggat

Förra veckan var vi på utveckligssamtal på Lillos förskola. Hennes handledare hade berättat innan att hon hade något speciellt att visa. Vi höll på att tappa hakan när hon visade en teckning som Lillo signerat med sitt namn. Sen dess taggar hon alla sina alster med ett stort Lillo.


What´s the fuzz about?



onsdag 20 maj 2009

Tretorn bilderna

Här kommer några bilder som Lisa fotograferade förra veckan till min presentation på säljmötet. Visst är dom fina!











© Lisa Wikstrand

Småland, here we come!

Det har varit stiltje på bloggen som ni märkt, jag har varit iväg på säljmöte med Tretorn. Vi har bott på lantgård, peppat varandra med positiv energi och gått igenom kollektionen för våren 2010 som kommer bli fantastisk. Nu är jag alldeles slut bara så det ska bli skönt att åka till landet imorgon och bara pusta ut!






söndag 17 maj 2009

wanted

Min syrra beställde denna plansch formgiven av Johan Thurfjell från Moderna Museets webshop. Såg att den stod på Hello Tigers önskelista också. Den är verkligen lika delar sorglig som fin.
Har länge letat efter en sådan anslagstavla med tillhörande bokstäver som man ofta ser i trapphus. Någon som vet var jag kan få tag på en?

lördag 16 maj 2009

IKEA

Fick två böcker av min kompis Anders som rensat i bokhyllan. Den ena boken, Democratic Design, är utgiven av IKEA vid deras 50 års jubileum 1995. Åh va mycket roligt det fanns på IKEA på 50 och 60 talet. Undrar hur många som drog till IKEA 1959 för att köpa värmeljus men kom hem med vagnen TEA.









TGIF!

Så här såg det ut hos oss tidigare i kväll. Matlagning + dans till Adam Tenstas My Cool. Lillo provar matchtröjorna till Andreas korpen-fotbollslag a.k.a Gläntans P9.



torsdag 14 maj 2009

love it!

Hittade en superinspirerande sida, Retrovilla, full med bilder på bl a barnrum, lekstugor, lapptäcken och ochquot;sættekasserochquot;. Det är bildkonstnärinnan och inredningsstylisten Mette Helena Rasmussen som ligger bakom. Klickade mig vidare tills hennes andra websida där hon visar upp sin konst och sin fina ateljé. Var tvungen att dela med mig av allt härligt!































It´s a wrap!

Så här nöjda var vi efter gårdagens photoshoot! Linn, Tilda, Lisa, Simon, jag, Tor och Ida.


allra käraste syster

Åh vad jag älskar att jobba tillsammans med min syster. Ikväll har nämligen Lisa fotat kollektionen som jag designat för Tretorn. Resultatet kommer bli grymt!