torsdag 30 april 2009

återvinning

Jag gillar att återanvända prylar som från början var tänkt till något annat. Det gör min pappa också. Jag gissar att han räddat dessa gamla dokumentskåp när tingsrätten skulle köpa in lite mer moderna skåp. Nu står dokumentsskåpen i snickarboden fulla med små prylar som kan komma till användning någon vacker dag.






tisdag 28 april 2009

nattuggla

Jag håller på med en ny illustration nu som håller mig vaken alldeles för sent. Men när man hittar inspirationen så är det svårt att sluta.

måndag 27 april 2009

flaggor

Hittade en härlig sida idag som säljer mycket fint, bland annat dessa flaggor. Tänk så lätt att sy själv tänker jag men så förblir jag också utan.


bilder från rompstore.com

tv dinner

lördag 25 april 2009

April-Lillo

CharlieCharlie + Greenpeace

Min svåger och svägerska Rikard och Charlotte aka CharlieCharlie verkar jämt ha en massa coola projekt på gång. Ni har säkert sett deras bananfrimärken som syns överallt. Ett annat spännande projekt som de gjort tillsammans med Greenpeace är just avslutat. Resultatet blev 6 st leranimationsfilmer. Grymt snygga och jag tror inte man kan föreställa sig hur många timmars arbete som ligger bakom. Fick några behind the scenes bilder så ni får en bild av arbetsprocessen och sen filmerna förstås!
































torsdag 23 april 2009

smalltalk

-Tony, har du sett mina nya brallor?
-Jaa, de kommer äga fett när vi ska på skogsrave i helgen!

onsdag 22 april 2009

kärt återseende

Idag hämtade Andreas hem sina Transformers som legat många i år hans pappas förråd. Andreas var tjugo minuter sen till fotbollen när han kom hem men han tog sig ändå tid att visa upp sina favoriter och dess olika skills.

snart färdig.

Rulle, ikväll åker Lillo och Andy och hämtar alla gamla transformers. Så kanske det blir fler såna här teckningar nu.


nu och då

Jag satt och kollade igenom gamla fotomappar och fastnade för alla bilder av vårt vardagsrum. Herregud vad vi har har haft olika stilar genom åren och fler lär det väl bli. Kolla denna inredningsresa, ganska roande faktiskt.














kom ihåg!

måndag 20 april 2009

mera terapi-skisser

3 billioner tulpaner

Såg de här otroliga flygbilderna över Holland och dess tulpan-odlingar i bloggen Fridas Fina. Bilderna kommer från Daily Mail, läs mera här.







färgglatt

Jag köpte små muggar och skedar till Lillo idag och hon satte genast igång och laga kaffe. Hon serverade allt färgmatchat och med socker till. Kan tillägga att muggarna och skedarna kommer från Rice och jag köpte dem på Lilla Helsingborg.

lördag 18 april 2009

skatter

Andreas bror Peter var uppe på sin mormors vind för ett tag sen. Där hittade han sin gammelmorfars gamla koffertar. Nu fungerar dom som leksakslådor i vardagsrummet.






torsdag 16 april 2009

coolt!

Min blogghomie Jenny från Sammy Rose är intervjuad i nya numret av Mama. Lillos hylla fick minsann också vara med!




Let it out!

Undrar i vilken ålder man slutar att skrika rakt ut och göra karate-sparkar på stället när man blir arg. Eller sitta och gråta högt och ljudligt i bilen för att man vill ha ett äpple och samtidigt inte ha ett äpple. Att helt enkelt ha kontakt med sina känslor Big Time.


onsdag 15 april 2009

vänskap

Vissa människor upphör aldrig att förvåna mig. Jag har känt min vännina Alex sen vi var 8 år. Jag har aldrig sett henne måla någonsin och så nu visar hon mig den ena fantastiska tavlan efter den andra. Härligt att allt det där vackra och kreativa har fått komma ut. Den här tavlan har hon målat till mig och jag fick den på min födelsedag, nu pryder den väggen i vardagsrummet och den tankar mig med energi och glädje varje gång jag ser den.

tisdag 14 april 2009

i skissblocket..

..just nu kommer inspirationen från robotarna jag köpte för några veckor sen. Illustrationen är långt ifrån färdig och det är okej att det får ta tid. Blir som en stickning eller nåt som man går tillbaka till när man får en stund över


måndag 13 april 2009

renovering

Undrar när jag får tid att renovera Lillos dockhus. Kanske ingen brådska. Kolla in det här fantastiska dockhuset.

förkylt

Åh va det är trist att vara förkyld. Andreas och Lillo har åkt till farmor för att kolla in när björnarna får mat på Skånes djurpark och jag får snällt vänta hemma. Men samtidigt kommer de ha en mysig dag tillsammans och jag borde bara passa på att njuta av lite egentid.

Lillo har dragit fram sitt lilla makeup-kit flera gånger under påsken.

söndag 12 april 2009

Det vita skåpet

Det fanns ett skåp som mamma hade sina stickor, garner, tyger och påbörjade Waldorfdockor i när vi var små. Jag minns att dörrarna lät speciellt när man öppnade det och det luktade ull inuti. Från början var skåpet en del av en större hylla som blev kvarlämnat i ett hus mamma och pappa köpte 1975 i Kungälv. Pappa delade på det och byggde om det och så användes det som kökskåp. Sen dess har det alltså rymts mycket i det och de senaste åren har det stått i pappas snickarbod. Jag frågade om jag kunde få det, kanske man kunde vända på det bara eftersom nyckelhålet satt så långt ner pga att det en gång varit en hel hylla. Riktigt så enkelt var det visst inte. Pappa har spenderat många kvällar i sin snickarbod de senaste veckorna med att slipa, måla, vända dörrar, justera, fixa och bygga ett underede. Men nu är finare än det någonsin varit och redo att användas i många generationer till.












fredag 10 april 2009

makeover

Inspirerad av Stadsmissionens pall tog jag igår tag i min systers gamla pall. Den hade verkligen sett bättre dagar men med hjälp av ett halvt paket stålull + två bordstabletter blev den så här snygg: