tisdag 31 mars 2009

tvätten

Ibland är man flitigare på att tvätta än att vika!

coola katter

Jag har en äldre kollega som har kvar sitt gamla moderna lexikon från 70talet. Tyckte omslaget var så fint, illustrerat av Rolf Lagersson.

söndag 29 mars 2009

finfika

Idag var vi hemma hos några kompisar som bjöd på fika och årets första grillkväll. Härligt! Fantastiskt vackert hem har dom också!

söndag!

Idag har hela gänget varit på loppis. 2 snubbar fick följa med hem och vakta klockan.




Malin ochamp; Johannes, hoppas det blev fint med stolarna ochamp; bordet!

lördag 28 mars 2009

terapiarbete

Nu var det ett tag sen jag gjorde en illustration med flytande bläck. För mig fungerar det nästan som terapiarbete. Gillar mina pistoler och har ju visat er Lillos tröja innan. Tryckte en likadan tröja till mig själv men efter en tur i torktumlaren var den inte lika snygg längre.

medicinlådan

Medicinlådan var visst en förbandslåda. Fin på insidan är den också!

torsdag 26 mars 2009

tiden och datumet

..har aldrig varit snyggare. Så här ser det ut ovanför vår arbetsplats ikväll. Klockan som kom på plats och Andreas fina medicinlåda som han fyndat på loppis idag.

onsdag 25 mars 2009

latte!

Andreas är för er som inte vet en mästare på att göra latte. Nu får han även till sådana där fina löv och hjärtan i skummet, men det har varit en lång väg dit. En morgon blev jag serverad den här!

vårvinter

De senaste 2 dagarna har det varit snö och sol om vartannat här i skåne. Jag är trött på kylan. Denna illustration gjorde jag för något år sedan, antagligen längtade jag lika mycket efter våren då.


måndag 23 mars 2009

Remake

Stadsmissionen har ett eget märke som heter Remake. De låter designers fixa till gamla möbler och kläder och ger dem på så sätt ett nytt värde. Så smart och inspirerande. För visst är Remakes pall med Josef Franks mönster Manhattan hur snygg som helst? Jag gissar att de har klippt i en bordstablett. Hittade precis en sån här pall på en loppis för några veckor sen men köpte den aldrig, ångrar mig lite nu.

bild från stadsmissionen.se


fredag 20 mars 2009

på gång!

Häromdagen fick jag en beställning på en Babuschka tröja. Kul! Jag har bara tryckt motivet på barntröjor innan men det kommer ju bli hur bra som helst i lite större format. Än så länge stryker jag på trycken själv med strykjärn men nu ska jag undersöka tryckare och tshirt leverantörer så jag kan sätta igång på riktigt med alla mina tshirt-idéer!

onsdag 18 mars 2009

replica

När jag gjorde mitt examensarbete på Textilhögskolan 2002 byggde jag hela min kollektion på temat replica. Jag använde mig bland annat av gamla secondhand plagg som jag lät mig inspireras av och tolkade på ett nytt sätt. I min pappas byrå hittade jag ett mönster tryckt i ett skissblock som min farmor gjort. Det fick bli mönstret på kollektionens klänningar. Kul att titta på kollektionen så många år efter och fortfarande känna att det blev bra!




















måndag 16 mars 2009

Bror och Brita

Jag har gjort en logga till en tjej som snart ska öppna upp en barnbutik tillsammans med sin mamma. Vi spånade på namn på butiken och jag tyckte det var viktigt att namnet hade en anknytning till henne på något sätt. När vi pratade om familj och barndom berättade hon om sin snälla morfar Bror som under hennes uppväxt jobbat som försäljare av Lundby dockhus. Hon insåg att hon faktiskt valt att gå i hans fotspår genom att själv öppna en barnbutik och då kändes det självklart att butiken skulle döpas efter honom och mormor Brita.

afro

Ikväll har jag och Lisa varit på afrikansk dans. Fantastiskt kul och svettigt! Lisa, ska vi ha afroperuker nästa vecka?


Bild snodd från facebook som i sin tur redan snott rättigheterna från Lisa.

söndag 15 mars 2009

mammapower!

Tänkte trycka en tröja till min fina vännina som behöver lite extra mammaboost just nu. Kanske det kan ge henne lite energi!


lördag 14 mars 2009

även möbler har bästisar

Idag har Alex och jag varit på loppis, inte ett helt ovanligt helgnöje som ni säkert förstått. Alex hittade en liten byrå för 30 kronor som hon nu har målat och fixat till. Det blev en bästis till byrån jag köpte för några veckor sen.







det blev lite fel

..när jag skrev om bilderna från barnrummen tidigare. Det är tydligen inte boligmagasinet utan BoligLiv som hade den fina barnbilagan. Inte konstigt att ni inte hittat den..förlåt!

torsdag 12 mars 2009

lycka!

Idag fick vi äntligen träffa Vidar, han är så liten och perfekt och föräldrarna så lyckliga och stolta.

onsdag 11 mars 2009

den som väntar på något gott

Jag har länge velat ha denna här snygga klocka från R.O.O.M. Nu när jag äntligen bestämde mig för att beställa den var den slut. Jag får helt enkelt vänta ett tag till.


lånad bild från room.se

finbesök

Idag kom syster Lisa, Simon, Sandra och Lukas hit. Det var första gången Lillo och Lukas träffades men de fann varandra direkt. Borgen är en riktig icebreaker!

Lisa tog några fina bilder.

ps: Igår föddes en liten kusin till Lillo. Han ska heta Vidar och vi längtar tills vi får hälsa på honom!








söndag 8 mars 2009

lucky Dennis!

Såg mycket fint på en loppis idag. Sminkbord från 50-talet för 260 kr och ett gammalt skåp för 450kr. Skåpet var tyvärr redan var sålt till nån som hette Dennis annars hade jag gärna köpt det till Lillo. Problemet är att vi inte har utrymme över att ställa det på så det var väl lika bra det. Böcker däremot finns det alltid plats för.








fredag 6 mars 2009

lotta

Jag gillar formgivaren Lotta Kühlhorns grafiska mönster som pryder allt ifrån bokomslag till inredningsdetaljer. Titta mer på hennes hemsida. Jag köpte en bricka med hennes mönster idag som genast gjorde vårt kök lite snyggare.

fredagsmys

Lillo och jag har varit ute på äventyr i eftermiddag. Först besök hos gammelmormor på hemmet, Lillo såg till att rasta henne ordentligt i korridorerna. Sen inom en liten secondhandbutik där Lillo kände sig så bekväm att hon tog av sig skorna. Trots att jag höll på att noja och be henne att inte röra något klättrade hon under ett bord för att nå en panda som satt i ett hörn. Hon slängde upp den på disken och sa -Jag köpa denna! Jag blev så paff över hennes företagsamhet så hon fick köpa den slitna pandan för 20 spänn och fick en bok på köpet. Sen drog vi till IKEA där Lillo mest ville softa i vagnen med sin nya kompis som för övrigt tappade sin nos 2 minuter efter den här bilden togs!

torsdag 5 mars 2009

vårtecken!

Lillo och jag såg en nyckelpiga i söndags. Känns som om våren snart är på väg.

onsdag 4 mars 2009

kärleken till lapptäcken..

kommer från min farmor Lillo som jag nämnt innan. Hon spenderade mycket tid av sin barndom i Indien där hennes föräldrar missionerade. Det var i Indien fick sitt smeknamn Lillo. Egentligen hette hon Vendela men kallades Lillan som sen tolkades som Lillo av indierna. I vår släkt är Lillo ett vanligt namn och många i släkten har fått sitt namn efter henne (som jag t ex och vår lilla Lillo). Hon var så enormt kreativ och inspirerar mig mer än någon annan. Hon använde alltid starka färger i sin inredning, mönster och i smyckena hon bar. Speciellt färgstarka var hennes lapptäcken som alltid har funnits runt omkring mig. Jag fick ett av dessa lapptäcken av pappa efter att hon gått bort. Ni vet ju att jag gärna vill veta var mina saker kommer ifrån och just detta lapptäcken finns dokumenterat i gamla fotoalbum.


Bild på farmor från Indien




Här är vi hela familjen Röd på farmors utställning i Urshult, mitt lapptäcke hänger bakom mamma.


På väggen i vårt hus i Tingsryd på 80-talet


På Lillos och vår säng